Home > KUNST > Ton Valk
Ton Valk

release 2012
vorm natuurfotografie
auteur Ton Valk
producent     
Ton Valk

 

Algemene informatie:

Ton Valk (1956) woont in Hasselt, naast Staphorst. Hasselt ligt ook vlak naast De Oldematen, een natuurgebied dat nog net binnen de gemeentegrens van Staphorst ligt. Valk fotografeert als sinds zijn jeugd en is zich blijven verwonderen 'voor alles wat groeit, bloeit, kruipt en vliegt'. Uitdaging vindt hij om juist dat te zien waar een ander aan voorbij loopt. 

'Ik had al vroeg een fotocamera om alles wat me voor de lens kwam op de foto te zetten. Begonnen in het analoge tijdperk met een analoge spiegelreflexcamera, later overgestapt naar een digitaal toestel. Onderwerpen genoeg, er is veel wat mijn aandacht heeft. De natuur, dicht bij huis of ver weg. Veel macro, omdat voor het oog bekende onderwerpen, heel bijzondere details blijken te hebben. Met de foto’s die in mijn eigen omgeving gemaakt zijn, laten zien hoe mooi het hier eigenlijk is… als je het zien wilt. Foto’s op deze site zijn allemaal met mijn digitale spiegelreflex camera gemaakt, en van de laatste 5 jaar, dus vrij recent.'

Op Tons foto's zien we het Staphorster veld en de bossen waar het wemelt van dieren. Maar het gros van Tons foto's is gemaakt in natuurgebied De Oldematen, een publiekstrekker in opkomst. Bezoekers van De Oldematen kunnen terecht bij bezoekerscentrum De Veldschuur.

www.tvalk.nl

 

Ook over dit onderwerp:

- Voor foto's klik op onderstaande iconen 

 

Correspondentieadres: Sous les Arbres | Postbus 32 | 7950 AA | Staphorst | +31 (0) 6 34 28 83 29 |
Bankrekening: 1531.50.998 | KVK: 08214883 | ANBI: 821324731
Copyright © 2010 Sous les Arbres - All rights reserved
Design: Pankra Code: Boersma Internet Twitter: Souslesarbres