Wat gebeurt er als zes eigentijdse rappers terechtkomen in een traditioneel gesloten gemeenschap als bijvoorbeeld Staphorst? In het nieuwe TROS-programma De Invasie neemt Brownie Dutch iedere week een andere groep rappers mee naar een kleine gemeenschap.

Onder anderen Murda Turk, RBdjan, Negativ en Kleine Viezerik krijgen twee dagen de tijd om samen met Brownie kennis te maken met deze onbekende plaats en de bewoners. Alles wat zij leren over de lokale folklore, markante personen en bijzondere gewoontes moeten de rappers verwerken in een tekst, die zij als muzikale ode aan het dorp live rappen ten overstaan van alle bewoners.

De Invasie werd zeer positief in Staphorst ontvangen en leidde tot veel enthousiaste reacties op twitter.

Bekijk de uitzending De Invasie in Staphorst online


Over de auteur

De Invasie werd geproduceerd door Tuvalu Media, de productiemaatschappij die eerder Ali B Op Volle Toeren maakte. Ook een programma waar nieuwe Nederlanders traditioneel Nederland ontmoeten.
Het programma werd geregisseerd door Tarik Traida (zoon van sesamstraatacteur Hakim Traida)  en Stephan Miras, jonge regissuers met respectievelijk Marokkaanse en Turkse roots. De twee belandden na hun studie Media & Cultuur in het film- en televisievak. Beiden maken zowel korte films, reclame en regisseren in opdracht.

Eerder maakten zij samen de korte film ‘Miroir’ waarmee zij het quick flick festival mee wonnen.

http://www.tariktraidia.com/
http://programma.vpro.nl/dorst/items/Quickflick-winnaar.html


In de media

18 oktober 2012, Broadcastmagazine: 'In Productie: De Invasie'
5 juni 2013, A28: 'Rappers van "De Invasie" goed ontvangen in Staphorst en door tv-kijkers' 

 


Terug naar het overzicht

release 5 juni 2013
vorm televisieprogramma
lengte 35 minuten
presentatie Tarik Traida, Stephan Miras
producent Tuvalu Media voor de Tros

Deel dit artikel